כאב לשון - נפוחה ואדומה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/05/2004 | 00:08 | מאת: rb1234

לרונית ענבר שלום אשמח אם תוכל לעזור לי! אני מאובחנת לסקלרודרמה - מצבי יציב. מקבלת גסטרו 40 מ"ג X 2 ביום, ואספירין. לפני כשנתיים התחילה לכאוב לי הלשון. התחושה היא צריבה כמו אחרי שתיית משקה חם מדי. הלשון גם הייתה מאד נפוחה, הייתה טביעת שיניים עליה. בצקתית. כשדיברתי עם רופא משפחה הוא ביקש לבדוק B12 והתברר שהרמות נמוכות. קיבלתי כמה זריקות, ועכשיו אני מקבלת כדור מציצה מתחת ללשון 1000 יחידות, הערכים נורמליים. מקבלת במקביל גם חומצה פולית. הבנתי שאין לי ספיגה של הויטמין ולכן אני חייבת לקבל אותו בכדורים. מצב הלשון השתפר מאד, אבל תחושת הצריבה מלווה אותי כל הזמן. חשדתי אולי שזו תגובה אלרגית והורדתי דברים שונים: קפה נמס נטול קפאין, סוכרזית, כוסות שתייה חמה מקל קר. אין שינוי. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב ולהתפטר מן התחושה הזו?

30/05/2004 | 09:39 | מאת:

שלום רב, לאור אבחנת הסקלרודרמה לא ניתן לענות לשאלתך דרך פורום. עליך לפנות שוב ולהתייעץ עם רופא המטפל המכיר אותך. בברכה, רונית ענבר