אבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/05/2004 | 13:01 | מאת: אלמוני

שלום לך רציתי לשאול איזה מזון הוא עשיר באבץ מה המינון היומי המומלץ ועוד שאלה האם זה נכון שמזון עשיר שמנים אז גם יש בו אבץ אם כן האם שמנים רווים או בלתי רווים בתודה

27/05/2004 | 21:23 | מאת:

שלום רב, הצריכה היומית המוממלצת של אבץ לגברים מעל גיל 14 - 11 מ"ג ליום ולנשים מעל גיל 14 8 מ"ג ליום. מקורות תזונתיים לאבץ: מהצומח - נבטי חיטה, קטניות, אגוזים ,חסה ועוד. מהחי - ביצים, מוצרי חלב, בשר ( בעיקר בקר וכבש). בברכה, רונית ענבר