ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/05/2004 | 18:56 | מאת: גאיה

שלום רב, אני סובלת מתשישות כרונית שמלווה בדיכאון. לאחר ברורים נמצא שיש לי חוסר בברזל (44) במקום 65 שהוא הערך הנמוך ביותר. כמו כן קצת חוסר בויטמין D ,אציין גם שאין לי אנמיה והB 12 בסדר. האם זה יכול להסביר את העיפות או שכדאי לשקול לקחת נוגד דיכאון? הרופאה רשמה לי ברזל במינון של 300 מ"ג ליום,אבל הרוקחת המליצה על טבעי ובמינון נמוך יותר בגלל הספיגה . למי להקשיב?

22/05/2004 | 22:23 | מאת:

גאיה שלום, מחסור בברזל שמתבטא באנמיה עלול לגרום לתופעות שונות ביניהם לעייפות, עם זאת עייפות היא סמפטום מאד לא ספציפי שעלול להתלוות למגוון רחב של בעיות. יש להתייעץ עם הרופא לגבי מצבך הבריאותי והטיפול המתאים ביותר. בברכה, רונית ענבר

27/05/2004 | 21:34 | מאת: עידית סער, נטורופתית

גאיה שלום, כדי למלא את החסרים, את חייבת לקבל תזונה עשירה ומלאה. לאכול מזון מלא, מגוון וגם לקחת תוספות מלאות ! אוכל לתת עצות בתזונה, אם תאמרי לי מה את אוכלת כרגע. מלבד זה, אוכל להמליץ על חברה אמינה ביותר, לקנות ממנה את תוסף הברזל או אחרים. שתרגישי טוב, עידית

28/05/2004 | 16:20 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

חבל שאת ממשיכה כך, "חברה אמינה" למה החברות האחרות לא אימינות? בגלל שהן נמכרות על המדף? אין עליהם פיקוח? או אישור משרד הבריאות?