רצון עז למתוקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/05/2004 | 00:26 | מאת: טל

שלום רב, 1.קראתי באיזשהו מחקר שבאם יש רצון עז למתוקים כל הזמן משמעותו שחסר ויטמין מסוים בגוף שיש לצרוך (ויטמין שנמצא בעלי ביביס?). האם ניתן לקבל מידע על ויטמין זה ובאיזה מזונות נמצא אם בכלל קיין ויטמין כזה (אם אינני טועה היה כתוב E או B6)? 2. אני בת 27 ולוקחת מספר ויטמינים כל יום מזה למעלה משנה - roots, ויטמין C, פרוביוטיק מידי פעם ולאחרונה התחלתי לקחת גם אומגה 3. האם יש רע בכל לקיחת הויטמינים הזו? תודה רבה מראש

18/05/2004 | 22:29 | מאת:

טל שלום, ע"פ מיטב ידיעתי אין קשר בין כמיהה למתוקים לבין חסרים בויטמינים E ו B6. לשאלתך השניה: תוספי מזון מומלצים כהשלמה לתזונה לא מאוזנת/ טיפול בחסרים שונים/ טיפול במצבים שונים. על מנת לאמוד את הצורך בהשלמות תזונתיות יש להתחשב בנתונים נוספים ביניהם: הרגלי צריכת מזון, בדיקות דם ועוד - מומלץ לפנות לייעוץ אישי. בברכה, רונית ענבר

18/05/2004 | 22:50 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי לגבי שאלה 1: כנראה שדווקא את מתכוונת לכרום הידוע כגורם מדכא מתוק , אולם, לא בצורה מיידית אבל יעיל מאוד, הוא טוב גם לדברים אחרים בתהליכי דיאטה וכד'. גם הרחת וניל יכולה לסייע בעניין זה, מפאת חוסר פרטים על המצב הנ"ל קשה לתת לך תשובה מדוייקת כגון: האם החשק למתוק קשור למצב המחזור: לפני, אחרי, במהלך? האם קשור יותר למצבי רוח שונים כגון: מתח, חרדה וכד'. יש לעבוד גם בתצורה תזונתית ולהדריך אותך לעבור לפחמימות מורכבות וסיבים הנותנים רמת סוכר יציבה וארוכה בדם! בנושא שאלה מס' 2: אין שום מניעה בנטילת התוספים כל עוד את עושה הפסקה מידי פעם ומבצעת ניטור - מעקב בבדיקת דם וכד'. בבריאות טובה!