האם עודף ויטמין A מזיק?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/05/2004 | 23:31 | מאת: לירון

שמעתי טענה כי אכילת כמות יומית של מעבר לכ- 2 גזרים מדי יום (לאדם מבוגר) גורמת להספקה של ויטמין A מעבר לקצובה המומלצת (4,000-5,000 י"ב ביום) עלולה לגרום להצטברות של כמות ויטמין A / קרוטן כזו שהכבד אינו יודע להיפטר ממנה, ובכך עלול להיגרם נזק לגוף, אולי אף נזק מוחי. האם יש אמת בכך? האם בכלל צריכת כמויות סבירות של גזר או ירקות כתומים אחרים עשויה לגרום נזק? האם בני נוער אשר אוכלים באופן קבוע מעט ירקות בתפריט היומי עלולים להינזק באוכלם 1-2 גזרים מידי יום? האם יתכן נזק לכבד או למוח גם ללא הופעת סימנים מקדימים של גוון כתמתם על העור? אודה לך על תשובתך היסודית בנושא, לאור חילוקי הדיעות בנושא זה במשפחה. בתודה, נורית

09/05/2004 | 00:30 | מאת:

שלום רב, הצטברות רמות גבוהות של ויטמין A , עלולות לגרום לרעילות ולתופעות לואי.ככלל מומלץ לגוון את צריכת הירקות והפירות. תכולת ויטמין A שונה בין המזונות השונים, ניתן לפנות לדיאטנית על מנת להעריך את צריכת הויטמין בתפריט היומי שלך ולקבל המלצות בהתאם. בברכה, רונית ענבר