לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/05/2004 | 19:54 | מאת: חמאה

מה צריך להיות המרכיב הראשון בלחם חי כדי שיחשב בריא האם קמח מלא או חיטה נבוטה או משהו אחר, האם קמח מלא בריא?

05/05/2004 | 23:31 | מאת: אורנה עצמון (במקום רונית ענבר)

חמאה שלום, המושג בריא הינו יחסי, לאוכלוסיה בריאה, מומלץ לאכול דגנים מלאים וזאת עקב תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים. לצורך הענין כל לחם העשוי מדגן כולל קליפותיו מתאים. לעומת זאת יש מחלות שונות בהן מוגבלת צריכת הסיבים התזונתיים וההמלצה אינה מתאימה לאנשים החולים בהן. בברכה, אורנה עצמון