תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/01/2004 | 12:12 | מאת: דניאלה

ביתי בת השמונה ניזונה בהחלט באופן סביר (בדלת האחורית ובהרבה שיכנועים היא אוכלת כשלושה ירקות ביום ושניים-שלושה פירות, וכל השאר מגוון יחסית ובמידה). לילדה יש ADHD והיא מטופלת בהצלחה בריטלין. קראתי שלרבים מהילדים בעלי הקושי הזה יש חסר במגנזיום, אבץ, חומצות שומן ולפעמים גם ברזל. רציתי לדעת אם כדאי ואפשרי על דעת עצמי לתת לה תוספים אלו או תוספים בכלל. (בנוסף ךריטלין שעושה עבודה מעולה) האם נהוג לעשות בדיקת דם לחסרים בחומרים שציינתי ? מה דעתך באופן כללי על הקשר בין החסרים ללקות קשב. תודה דניאלה

05/01/2004 | 22:32 | מאת: רונית ענבר

דניאלה שלום, ראי תשובתי לרונית בנוגע לטיפול בילדים ( עמ' 1) בברכה, רונית ענבר

06/01/2004 | 22:28 | מאת: מריוס ויטנר

דניאלה שלום, ע"מ לקבוע אם לתזונת ביתך יש קשר ללקות הקשב, צריך לדעת כל מה שהיא אוכלת ולא רק את הדברים היותר בריאיים. תוספי מזון עשויים לעזור רק אחרי הוצאת מתפריט ביתך של כל הדברים החשודים בכלל או של כאלה שהיא עלולה להיות רגישה אליהם בפרט. לעניות דעתי הריטלין אינו אופציה ללא סיכונים לתווך הארוך. רצוי לעשות הכל ע"מ להשתחרר מהתלות בו בעזרת התזונה. בהצלחה.