קרוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/05/2004 | 17:07 | מאת: ע

שלום, בבדיקות דם שנערכו לי לאחרונה, נתגלה כי רמת הקרוטן שלי גבוהה - micg/dl 392 , כשהמקסימום לפי הערכים המצוינים בדף הבדיקה הוא- 250. ביקשתי מהרופא להפנות אותי לבדיקה זו, כיוון שאני סובלת מגוון עור (במקומות מסוימים בלבד) כתמתם. הבעיה היא - אני לא נוטלת שום תוסף מזון ובטח לא קרוטן ואני גם לא אוכלת מיני מזון כתומים בצורה מוגזמת (פה ושם טיפה דלעת, בטטה וכד'), אבל בדיוק כמו בני בית אחרים שאוכלים אותו מזון ולא לוקים בגוון העור האמור. האם יש סיבה נוספת לערכים גבוהים כל כך של קרוטן? האם יש תופעות לוואי לערכים הללו מעבר לגוון העור המציק? אשמח לדעת עוד בעניין. תודה מראש.

05/05/2004 | 23:19 | מאת: אורנה עצמון (במקום רונית ענבר)

לע. שלום, לא מצאתי סיבות תזונתיות מעבר לצריכה של מזון ותוספי מזון המכילים קרוטן שעשויים לגרום לשינוי בצבע העור. לגבי סיבות רפואיות - יש לפנות לרופא. בכל מקרה, לא ידועה השפעה של קרוטן מעבר לשינוי בצבע העור. בברכה, אורנה עצמון