ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/05/2004 | 13:12 | מאת: דנה

םולש םינימטיו לש רתי תליטנב ספות אל חבושמ הז ירה הברמה לכש תעדוי ינא ןוירהה ישדוחל לשמל ןמטלא לש ומכ םינימטיו יטלומ לוטיל ץלוממ םאה איה יתלאש ,לבא ?לזרב םגו תילופ הצמוח ג"מ 800 וכותב ללוכ הז יכ םינושארה 'דכו תוליחב ומכ תועפות תוחפ םע ןושארה שילשה תא רובעל רזוע הזש םירמו

03/05/2004 | 13:13 | מאת: דנה

שלום אני יודעת שכל המרבה הרי זה משובח לא תופס בנטילת יתר של ויטמינים אבל, שאלתי היא האם ממולץ ליטול מולטי ויטמינים כמו של אלטמן למשל לחודשי ההריון הראשונים כי זה כולל בתוכו 800 מ"ג חומצה פולית וגם ברזל? אומרים שזה עוזר לעבור את השליש הראשון עם פחות תופעות כמו בחילות וכד'

05/05/2004 | 23:04 | מאת: אורנה עצמון (במקום רונית ענבר)

דנה שלום, הכמות המומלצת היומית של ח' פולית היא 400 מיקרוגרם לנשים בגיל הפוריות ו-600 - 1000 מיקרוגרם בזמן הריון (המחקרים אינם חד משמעיים). לא מוזכרת השפעת הויטמין על תחושות הבחילה בהריון. בהנחה שהכמות היא 800 מיקרוגרם (ולא מיליגרם), היא עדיין בטווח ההמלצנ. בכל מקרה, התייעצי עם רופא הנשים שלך. בברכה, אורנה עצמון