שמעתי שתה שחור וירוק באמצע ארוחה.....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

28/04/2004 | 05:24 | מאת: אבי

שמעתי שתה שחור וירוק באמצע ארוחה ואחרי מעכב ספיגת מינרלים (כמו סידן וברזל למשל). האם הבעיה הזאת נמצאתבעוד משקאות ומאכלים כמו קפה..?? וכמה זמן אחרי הארוחה אין בעיה לשתות?? תודה רבה

29/04/2004 | 17:58 | מאת: אורנה עצמון(במקום רונית ענבר)

אבי שלום, אכן, תה מעכב את ספיגת הברזל (הכוונה לצמח התה - כולל ירוק ושחור). לא מומלץ לשתות תה אחרי ארוחה בשרית שהיא זו שמכילה בד"כ את כמות הברזל המשמעותית ביותר לאורך היום. רצוי לחכות לפחות שעה וחצי לפני שתית תה אחרי ארוחה בשרית. בברכה, אורנה עצמון