ferritin

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/04/2004 | 13:27 | מאת: ענת

שלום לכולם אני בת 48 ובבדיקות דם אחרונות נמצאו ערכים אלו פריטין - 6 ויטמין בי-12 - 192 המוגלובין - 12.9 קאלציום - 2.6 אמורה להפגש עם הרופא בעוד יומיים, אבל בשיחה קודמת הוא אמר שאני אמורה להתחיל עם זריקות של ויטמין b12 שאלתי היא אם אכן יש הצדקה בתוסף של b12 ושאלה נוספת , מה עלי לעשות על מנת להעלות את רמת הפריטין? תודה ענת

29/04/2004 | 14:02 | מאת: אורנה עצמון (במקום רונית ענבר)

ענת שלום, כנראה יש לך חוסר בויטמין B12 ובברזל. יש להקפיד על תזונה נבונה, הכוללת את כל קבוצות המזון וכן להוסיף ברזל ו-B12 בכדורים / זריקות. על מנת להעריך את תזונתך, פני לדיאטנית שתבחן את תפריטך היומי ותבדוק אם לא חסר לך עוד משהו. בברכה, אורנה עצמון