ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/12/2003 | 20:32 | מאת: ליאור

אני סובל מדימומים תכופים בחניכיים שנימשכים תקופה ארוכה בגלל קרישת דם איטית. מידי כמה חודשים אני מגלה בבדיקת הדם רמת המוגלובין של 12. אני לוקיח ברזל וההמוגלובין עולה ואז יורד שוב אחרי תקופה. שאלותיי הן 1.האים ההמוגלובין הנמוך יכול לינבוע מהדימום בחניכיים. 2.האים לקיחת ברזל מידי פעם נניח חודש כן חודש לא יכולה ליפגום ביכולת הגוף לייצר ברזל בעצמו מהאוכל . 3.האים ניתן להעלות את רמת ההמוגלובין על ידי אכילה בילבד ואים כן איזה סוגי אוכל.

31/12/2003 | 09:07 | מאת:

ליאור שלום, קודם כל חשוב לברר את הסיבה לאנמיה. המקורות הטובים ביותר להעשרת ברזל בדיאטה הינם מהחי דהיינו בשרים, עופות, הודו ( במיוחד הודו אדום) ודגים. במקורות מהצומח כגון: סויה, קטניות ועוד הברזל פחות זמין, על מנת לשפר את ספיגת הברזל ממקורות צמחיים מומלץ לשלב באותה ארוחה גם מזונות עשירים בויטמין C ( פלפל אדום, מיץ תפוזים ועוד). האם אתה צמחוני? ישנם מצבים בהם בעזרת דיאטה ניתן לשפר את רמות ההמוגלובין וישנם מצבים בהם יש צורך בתוסף של ברזל, מקרה לגופו - תלוי בסיבה לאנמיה. לשאלתך השניה תוסף ברזל לא פוגע בספיגת הברזל אך יש להקפיד על נטילה סדירה של התוסף, לא בנוכחות מזונות המעכבים את ספיגת הברזל כגון: מוצרי חלב וקפאין. בברכה, רונית ענבר

04/01/2004 | 18:29 | מאת: lior

כל הכבוד על היוזמה פורום לויטמינים זה הפורום שתמיד חיכיתי לו חיזקו ואימצו אני לא צימחוני ,אני אוכל כ120 גר בשר אדום בממוצע של 3 פעמים בשבוע. אני משער שחוסר הברזל נוביע מהדימומים מהחניכיים שנימשכים ליפעמים כל היום(יש לי בעיה של קרישת דם איטית). שאלותי הן 1.האים היתכן שזאת הסיבה . 2.במידה וזואת לא הסיבה אז באיזו מיסגרת רפואית ניתן ליבדוק זואת. 3.האים אני צריך להפחית בכמות הבשר. 4.האים כדאי לקחת מולטי. 5.האים כדאי לקחת מולטי ויטמין של חברה שגם מייצרת תרופות או שאפשר להיסתפק במוצר של חברה כמו סולגר או .G.N.C 6.האים תוכלי להמליצ לי על מולטי שמכיל קצת יותר ברזל מאחרים בתודה מראש ליאור