ויטמין A

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/04/2004 | 20:32 | מאת: אורלי

אני אוכלת בדיאטה שלי המון ירקות כתומים כמו גזר ודלורית, כבר הרבה זמן. הרופא עור שלי שלח אותי לבדיקות דם בטענה שזה יכול לגרום לבעיות בתפקוד הכבד? האם יתכן, ומה הסבירות והמינון שצריך לאכול מירקות אלו

18/04/2004 | 15:15 | מאת:

אורלי שלום, עודף ויטמין A יכל להשפיע על תפקודי הכבד, מומלץ לגוון במזונות ולא להעדיף סוג אחד - יש לצרוך ירקות מכל הסוגים ובכל הצבעים אדומים, ירוקים וכו' כדאי לפנות לדיאטנית להתאמת תוכנית אישית. בברכה, רונית ענבר