מלטונין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/03/2004 | 09:35 | מאת: צבי

מה זה מלטונין במה הוא יכול לעזור האם יש סיכונים בלקיחתו תודה צבי

30/03/2004 | 10:12 | מאת: נבו מליק - נטורופת

מלטונין הינו הורמון טבעי המיוצר בבלוטת האצטרובל הנמצאת אי שם בקו העיניים. בלוטת האצטרובל רגישה מאוד לאור והיא אחראית על וויסות השעון הביולוגי שלנו.. לרמת מלטונין נורמלית קיימת השפעה ישירה על מצב העוררות או העייפות שלנו. בלוטת האצטרובל משמשת כמודד פנימי מווסת לתהליכי הזדקנות. המלטונין המופרש ממנה מגרה את בלוטת יותרת המח להפריש כמויות גדולות של הורמון גדילה ולכן ככל שרמת המלטונין גדלה - גדל ייצור הורמון הגדילה. בסביביות גיל ה 50 , בלוטת האצטרובל מייצרת כמויות פחותות של מלטונין ועל כן נגרמת האטה רצינית בתפקוד מערכות הגוף השונות. למלטונין ישנה השפעה מנטרלת לנזק הנגרם למערכת החיסונית בתקופות של לחץ נפשי. מחקרים נוספים קושרים מלטונין עם מניעת סרטן , טיפול בתפקוד מיני לקוי וג'ט - לג. בארה"ב נמכר תחת כל עץ רענן , בישראל , כמו רק בישראל - עם מרשם רופא בלבד. מקווה שעזרתי וחג שמח. נבו.

25/05/2004 | 20:50 | מאת: נואל

שלום אני לוקחת מלוטנין כמה שבועות בהחלט יש שיפור בשינה שאלתי.......כיצד אדע שבית המרקחת אכן משתמש רק במלטונין ולא בעוד מרכיבים שאני לא יודעת עליהם. האם יש לי דרך להגן על עצמי ?

30/03/2004 | 10:15 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי עשה חיפוש של המילה בראש העמוד ותראה ים בחומר בכל האתר, מחקרים, ובפורומים. בהצלחה!