ויטמין 12-B

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/03/2004 | 08:36 | מאת: ליליאן

נמצא כי אני נמצאת בחסר רציני של ויטמין 12 - B. ממה נובע חוסר זה? למה גורם חוסר זה? איך ניתן למלא חוסר זה? תודה על התשובות.

29/03/2004 | 10:01 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

31/03/2004 | 10:06 | מאת:

ליליאן שלום, ויטמין B12 חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, מח העצם ומערכת העיכול ולחילוף חומרים של שומנים, חיוני למניעת אנמיה. מעורב בפעילות של חומצה פולית וויטמינים נוספים. המקורות לויטמין B12 במזון הם בשר ומוצריו, דגים, ביצים ובכמות פחותה מוצרי חלב. ספיגתו של ויטמין B12 מורכבת וקשורה לאתרים שונים במערכת העיכול לכן, חסר בויטמין זה נפוץ באוכלוסיה. על מנת לטפל בחסר ויטמין B12 בדר"כ מומלץ בשלב ראשון ליטול תוסף ( למציצה תת לשונית) למשך חדשיים ולעקוב אחר הרמות בבדיקות הדם. בברכה, רונית ענבר