אכילת טונה פעמיים ביום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/12/2003 | 15:50 | מאת: דני

אני אוכל כל יום 2 קופסאות טונה יחד עם ירקות. אתמול חברה שלי היתה אצל דיאטנית שאמרה לה שאכילת טונה לא בריאה כי יש בה כספית. א)האם זה נכון? האם לא בריא לאכול טונה? ב)מה גורמת כספית ומה הסכנות שלה? ג) אלו מרכיבים יש בטונה (ויטמינים וכו') ד) אם אכן אכילת טונה מסוכנת, מה ניתן לאכול במקום עם סלט (אני ממש לא אוהב גבינות) בתודה מראש, דני

28/12/2003 | 15:07 | מאת:

דני שלום, דגים ובעיקר דגי ים מהווים מרכיב חשוב בתזונה נכונה ומגוונת כיוון שעשירים בחלבונים, אומגה 3 , ויטמין B12 ועוד. עם זאת כיוון שטונה ודגים בכלל עשויים להכיל כספית מומלץ לא להגזים בצריכת טונה. בברכה, רונית ענבר

30/12/2003 | 14:36 | מאת: דני

תודה על התיחסותך אך לא הבנתי מה כספית עושה? מה הסכנה בה? מה זה צריכה מוגזמת של טונה? האם 2 קופסאות ביום זה מוגזם? אודה על תשובתך דני