אני ספורטאית ולא אוכלת בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/03/2004 | 14:38 | מאת: שירה- כפר סבא

אני מתאמנת המון פעמים בשבוע בעצם כל הזמן חוץ מימיי רביעי ולפעמים שבת. אני מתאמנת בג'ודו. אני ממש לא אוהבת בשר וזה רק מגעיל אותי להגיד את המילה הזאת... אבל אני כן אוכלת נקניקיות ומתי שמחריכים אותי גם שניצלים. בזמן האחרון באימונים אני מרגישה שאני נהיית חלשה יותר ויותר ואני ממש עייפה . מה לעשות????? כי אני לא יכולה לגעת בבשר ואני לא רוצה להפסיק את הג'ודו כי אני ממש אוהבת אותו אני כל הזמן מתאמנת........... שירה

27/03/2004 | 21:35 | מאת: נבו מליק - נטורופת

אני שמח שנושא המודעות לספורט קרובה אלייך אולם את חייבת חייבת לתת את הדעת שספורט ותזונה נבונה הולכים מאו מאוד ביחד. ראשית , כדאי לערוך בדיקות דם תקופתיות , שנית , את מתעמלת במרץ רב ביותר ויחד עם זאת כמות החלבון אצלך נמוכה ככל הנראה. אז בואי נתחיל שתגשי לבצע בדיקות כלליות ואז נחכים , מה דעתך? חוץ מזה , מקווה שלא תכסחי אותי במכת איפון.... יאללה , שבוע נפלא והרבה בריאות.. נבו מליק.

29/03/2004 | 13:23 | מאת:

שירה שלום, חסרים לי פרטים לגבי גילך, משקלך ועוד. באופן כללי: בשרים, עופות ודגים הם ספקים של חלבון, ויטמין B12 וברזל. הימנעות ממוצרי בשר עלולה לגרום לחסרים בברזל וויטמין B12 .יש לערוך בדיקת דם על מנת לאתר חסרים ולוודא שאינך אנמית.. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני אצל דיאטנית על מנת להתאים תוכנית אישית המתחשבת בצרכייך התזונתיים, העדפותייך ומידת הפעילות גופנית. בברכה, רונית ענבר