הפחתת ריכוזי אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/03/2004 | 12:46 | מאת: משה

מטעם לא ברור, יש חריגה אצלי בבדיקות הדם, בכמות האשלגן. החריגה וודאית (מופיעה בשלוש בדיקות דם תקופתיות קבועות רצופות שנערכו במועדים שונים). מה אני יכול לשנוות בהרגלי תזונה שיפחית כמות האשלגן (הפסקתי פירות יבשים ואגוזים - האם יש דברים נוספים עשירים באשלגן)? אני בן 40, בריא בדרך כלל. בתודה מראש משה

25/03/2004 | 14:34 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי לדעתי, יש צורך בנתונים נוספים של בדיקת הדם שלך, הכוונה ליחסים השונים בין הפרמטרים, כגון: סידן:מגנזיום:אשלגן:נתרן ואלמנטים אחרים. מה שיכול לקרות, נוסיף חמר מסויים שיעבוד על איזון ואז יגרום לעודף בחומר אחר ובכך נגיע לתגובת שרשרת שאין לה סוף ולכן יש צורך בראייה ההוליסטית השלמה והמקיפה! כמובן, יש להתיחס למזונות שהינך אוהב ולא אוהב ולא להנחית עלייך דיאטה - משטר מזון, שלא תוכל לעמוד בו. אולי ויש לבדוק את עיסוקך, שיוכל להשפיע על מאזן הדם והיו מקרים... לדעתי, פנה למטפל רב תחומי עם כל הבדיקות המלאות והעוקבות ורק אז לבנות תוכנית טיפול אינדוודואלית. בבריאות טובה!

25/03/2004 | 22:02 | מאת:

משה שלום, לא צינת את רמות האשלגן שנמדדו, כדאי לנסות ולברר את הסיבה לעליה ברמות האשלגן. ככלל פירות, ירקות, קיטניות ואגוזים מכילים כמות רבה של אשלגן. תכולת אשלגן גבוהה במיוחד נמצאת בתפו"א, בננה, מלון, פירות יבשים, אבוקדו, עגבניות פיצוחים ועוד. כיון שמזונות אלו חיוניים בתפריט היומי מומלץ לגשת לדיאטנית להתאמת תפריט אישי בהתחשב במגבלות. בברכה, רונית ענבר

25/03/2004 | 22:33 | מאת: שלוי

שלום המקרה שלי הפוך אני לוקח כדור לגד לחץ דם הגורם להפחתת אשלגן כיצד אוכל להשלים זאת