אנמית לשעבר ...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/03/2004 | 16:13 | מאת: ברזל

שלום, אני בתקופה של חולשה כללית שמתבטאת בעייפות רבה לאורך כל שעות היממה, שבוע שעבר אפילו התעלפתי. הייתי אנמית לפני שנתיים- בתקופה זו הייתי נוטלת כדורי ברזל, עד שהמצב התאזן. עשיתי בדיקות דם, נאמר לי שה IRON שלי הוא 27. האם זה נורמאלי? מה עליי לעשות ? תודה !!

23/03/2004 | 16:42 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי לא צריך לחכות לרגע האחרון...... היות וחסרים פרטים עלייך כגון: גיל, מצב התזונה שלך, פרמטרים אחרים בבדיקת הדם קשה לענות לך במדיוק. תוכלי לחזור לקחת כדורי ברזל, עדייף טבעיים שלא גורמים עצירות, ולבצע בדיקות דם חוזרות ולדאוג לכך שמידי חצי שנה לעשות בדיקה חוזרת, אם המצב לא משתנה, חובה לעשות בירור מעמיק יותר ולראות אם יש בעיית ספיגת ברזל ולטפל בהתאם. לא ציינת אם היית בהריון, או שמא אולי אין לך מחזור ואז ההתיחסות צריכה להיות אחרת. היופי ברפואה ובעיקר במשלימה היא לא הכלליות כי רק הפרטיות - האישית - אינדוודואלית וישנם מכלולים שלמים שמסתכלים עליהם ובניהם גם התזונה וגם המישור הרגשי, אולי בעצם, מתאים לך העייפות עכשיו? אןךח את רומזת למישהו משהו בדרך עקיפה ע"י העיפות הזאת? שחיקה בעבודה? ביחסים המשפחתיים ? ועוד... רק בריאות! http://www.solgar.co.il/med/yoelnd/index.html

25/03/2004 | 11:35 | מאת:

שלום, כדאי לעקוב אחר רמות ההמוגלובין והפריטין ( מצביע על מאגרי הברזל), בהתאם לשקול לקיחת תוסף ברזל לאחר התייעצות עם רופא מטפל. בברכה, רונית ענבר