ויטמין בי12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/03/2004 | 19:52 | מאת: מירי

אני בת 42. בבדיקה שגרתית התוצאה של ויטמין בי 12 היתה 220. האם התוצאה סבירה..?

21/03/2004 | 23:11 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי תלוי באיזה קופ"ח את? ותלוי בנתון המספרי - טווח המצויין בבדיקה. בכל מקרה, המצב בנוני מינוס ויש מקום לשקול נטילת הויט' פעם ביומיים שלושה למניעת ההידרדרות והסכנה הנובעת מכך. לא ציינת אם את צמחונית או בעיות אחרות כגון: ברזל, ח' פולית וכד'. בבריאות טובה!

22/03/2004 | 00:13 | מאת:

מירי שלום, בדר"כ רמות B12 של 220 נחשבות לתקינות אך בסף התחתון של הנורמה ( לעיתים יש שוני בערכי הנורמה בין המעבדות השונות). יש לעקוב ולוודא שאין ירידה ברמות ה B12. רונית ענבר