ויטמינים בירקות מקוררים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/03/2004 | 21:52 | מאת: נטע

האם ירקות, לא מקולפים או חתוכים, שמאוחסנים במקרר מאבדים מהערכים התוזנתיים שלהם במשך הזמן? ואם כן, כמה באמת מהויטמינים והמינרלים אובדים?

22/03/2004 | 00:01 | מאת:

נטע , ירקות שלמים טריים המאוחסנים בקירור לא מאבדים מערכם התזונתי. רונית ענבר

24/03/2004 | 19:17 | מאת: נבו מליק - נטורופת

אמנם במקרר שוררים תנאי עלטה וקור נוחים המעכבים חימצון , אולם פתיחת מקרר בהחלט מחדירה לחות וחמצן. מעבר לכך ירקות ירוקים נוטים לאבד כ 0.8% ביום מערך ויטמיני ה B וזאת "הודות" למי השקייה מליחים המכילים כמות גדולה ביותר של גופרית ומתכות כבדות. מקווה שתרמתי. נבו.