ויטמינים בירקות מקוררים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין
האם ירקות, לא מקולפים או חתוכים, שמאוחסנים במקרר מאבדים מהערכים התוזנתיים שלהם במשך הזמן? ואם כן, כמה באמת מהויטמינים והמינרלים אובדים?
נטע , ירקות שלמים טריים המאוחסנים בקירור לא מאבדים מערכם התזונתי. רונית ענבר
אמנם במקרר שוררים תנאי עלטה וקור נוחים המעכבים חימצון , אולם פתיחת מקרר בהחלט מחדירה לחות וחמצן. מעבר לכך ירקות ירוקים נוטים לאבד כ 0.8% ביום מערך ויטמיני ה B וזאת "הודות" למי השקייה מליחים המכילים כמות גדולה ביותר של גופרית ומתכות כבדות. מקווה שתרמתי. נבו.