ויטמין K

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/12/2003 | 22:38 | מאת: יורם

שלום רב, התחלתי לקבלתרופות נוגדות כרישה (קומדין),נאמר לי להימנע ממאכלים המכילים ויטמין K, כגון ירקות ירוקים. האם אפשר לקבל רשימה של מאכלים אסורים או מוגבלים בכמות? תודה מראש יורם

25/12/2003 | 13:36 | מאת:

יורם שלום, על מנת לקבל תשובה מפורטת מומלץ לפנות לרופא מטפל ולדיאטנית. באופן כללי, כיום מקובל להתאים את מינוני התרופה לדיאטה. במידה ואתה מרבה באכילת מזונות כגון: ירקות ירוקים עליים ( פטרוזיליה, תרד, כרוב ניצנים, ברוקולי ועוד) ואבוקדו כדאי להמעיט בצריכתם בברכה, רונית ענבר

12/01/2004 | 10:46 | מאת: יורם

קודם כל תודה על התשובה(האיחור נובע מאישפוז בבית חולים). נכון שאני צרכן גדול של ירקות ירוקים (אני אחרי דיאטה שבמהלכה הורדתי 56 ק"ג!!). האם יש טבלה של ערכים של ויטמין K בסוגי מזונות שונים? איפה אפשר לקבל טבלה כזו? תודה מראש יורם