חמוציות בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/03/2004 | 17:26 | מאת: שושי

אני בשבוע ה-8 להריוני וסובלת מדלקת בדרכי השתן. האם מותר לי לשתות מיץ חמוציות ללא הגבלה? האם מותר לי להשתמש בתוסף המזון של החמוציות? תודה

15/03/2004 | 00:27 | מאת: נבו מליק - נטורופת

חמוציות אינן!!! מטפלות בדלקת כי אם מצמצמות הדבקות של פתוגנים ,כגון E-COLI , לרירית השלפוחית והן יעילות במניעה או בצמצום של הבעייה אך אינן יעילות כבר במצב דלקתי. כרגע האפשרות הנכונה ביותר היא להיוועץ עם הרופא שלך. ככלל - כדאי להרבות בנוזלים ורצוי מיים , במהלך החיים ובהריון בכלל. בהצלחה ושיהיה במזל טוב. נבו .

17/03/2004 | 10:03 | מאת:

שושי שלום, קודם כל שיהיה בשעה טובה ! כשיש נטיה לדלקות בדרכי השתן חשוב להרבות מאד בשתיה. בדר"כ ניתן לשלב שתיית מיץ חמוציות ( במידה ואינך סוכרתית) או תוסף של חמוציות. בברכה, רונית ענבר