מה ההבדל ???

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/03/2004 | 16:20 | מאת: אביביבית

מה ההבדל בין תוספי מזון לויטמינים ??..ואיך יודעים מה חסר בגוף שלנו ??

15/03/2004 | 11:35 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי בענין החוסרים , חלק ניתן לבדוק דרך בדיקת דם וישנם אמצעים נוספים שאינן דרך קופת החולים ואולי יש מחלוקת לגבי נכונות הבדיקה ואמינותה כגון: בדיקת שיער, ויש טכניקות אחרות עם מחשב ואז בודקים ברוק, שתן וכד'. גם דרך איריס העין ניתן לראות מצסבים פתולוגים שונים. ולאור האמור לעייל ניתן להשלים את החסרים ע"י תוספי מזון שבתוך הסעיף הגדול הזה יש גם את נושא הויטמינים, המינראלים, צמחי מרפא, אבקות חלבון ועוד. מקווה כי עכשיו הענין ברור יותר! בבריאות טובה ושלמה!

15/03/2004 | 13:55 | מאת:

אביבית שלום, ויטמינים נכללים בהגדרה של תוסף מזון( בהגדרת תוספי מזון נכללים גם מרכיבים שאינם ויטמינים או מינרלים). ישנן בדיקות דם המזהות מחסורים בחלק מהויטמינים והמינרלים ( כגון: ברזל, אבץ , ויטמין B 12 ועוד). ישנן גם בדיקות נוספות פחות שכיחות לזיהוי חסרים. בברכה, רונית ענבר

16/03/2004 | 09:13 | מאת: צופה מהצד

חשבתי שתתני תשובה חכמה יותר, נראה לי, שאם תכתבי את אותם דברים במילים ובסדר שונה זה יתקבל יותר? מוטב הוא כי אם ענו, וענו נכון, אז ,להמשיך לתשובות אחרות ולא לטחון סתם מים ושהשם יופיע. או לפחות לאשרר את הנאמר וכד'.