נטילת ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/03/2004 | 08:11 | מאת: מירב

שלום, אני לפני כניסה להריון ורופא הורה לי לקחת כמה סוגים (עקב סיבוכים בהריון קודם) של ויטמינים. כל יום עלי לקחת מולטיויטמין, ברזל, חומצה פולית וB12. את הB12 קניתי כדורי מציצה, כל השאר כדורים לבליעה. האם מותר לקחת את כולם ביחד עם הארוחה? או שאת הברזל כדאי לקחת בלילה על קיבה ריקה עם B12 ביחד? כמה זמן להימנע לפני לקיחת ואחרי ממוצרי חלב? תודה

14/03/2004 | 15:04 | מאת:

מירב שלום, כדאי לשים לב בעיקר לתזמון נטילת הברזל. יש להימנע מצריכת מזונות המעכבים את ספיגת הברזל( כגון: קפה, תה, חלב ומוצרי חלב ועוד) בסמוך לנטילתו. מומלץ להמתין כשעתיים אחרי נטילת תוסף ברזל ורק אז לשלב מוצרי חלב. בברכה, רונית ענבר