תסמונת קדם וסתית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/03/2004 | 19:09 | מאת: דפנה

שלום התחלתי לקחת טבליות של B (ויטמין) קומפלקס 100 מ"ג , בנסיון להקל על "ההרגשה הרעה" שלפני המחזור. האם יש בכך להזיק לגוף? תופעת לוואי, שתן צהוב, האם משפיע על הכליות, על מערכת השתן כולה. האם לקחת את הכדור רק בשבועיים שלפני המחזור ולהפסיק, או להמיד כל החודש? בתודה מראש דפנה

09/03/2004 | 11:17 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי אין כל בעיה בנטילת קומפלקס B, אולם למה במינון גבוה של 100 מ"ג?, רוב הפורמולות הינם 50 מ"ג ולדעתי זה מספיק, אין כל בעיה בכך היות וכפי שציינת השתן הראשון , לרוב, צהוב וזה הסימן לעודפים הנשטפים. בכל מקרה מומלצת הפסקה של יום בשבוע . מאידך אינני רואה תועלת מרובה דווקא מנטילת קומפלקס B ל- PMS , ישנם תוספי מזון יעילים יותר או לחילופין צמחי מרפא או אמצעים הומאופטיים או עבודה בפן הרגשי. אין ספק כי החיים שלנו הינם נסיון וטעייה ולכל אחת יש את התכשיר שמתאים לה יותר ולכן יש צורך בנסיון של כמה מוצרים ואולי שילובים עד למציאת הפיתרון האופטימלי. וכדי להגיע לכך, לדעתי, יש עלייך לפנות למטפל ורק אחרי ראיון עומק מקיף להתחיל בתוכנית הטיפול, אגב, גם לתזונה יכולה להיות השפעה, כגון: חשק למזון מתוק וכד'. בבריאות טובה ושלמה!

10/03/2004 | 20:27 | מאת: דפנה

או הפני אותי למאמרים בנושא של ויטמין B , במאמרים שאני מצאתי לא צויין דבר על נזק, אולם אני רוצה להיות בטוחה שהנזק במידה ויש, לא יהיה רב על התועלת. תודה דפנה

11/03/2004 | 09:44 | מאת:

דפנה שלום, ויטמינים מקבוצת B מסיסים במים והעודפים מתפנים בשתן עם זאת לא מומלץ לצרוך כמויות שהן גדולות בהרבה מהכמויות היומיות המומלצות. הפרשת ריבופלאבין ( ויטמין B2 ) עלולה לגרום להפרשת שתן צהוב-כתום. תוספת אומגה 3 עשויה להועיל לבעיה שאת מתארת. בברכה, רונית ענבר