תוספת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/03/2004 | 16:43 | מאת: בני

שלום לך אני חולה קרוהן בן 37 לאחרונה בדקתי צפיפות עצם וישנה ירידה קבעתי תור לרופא למחלות עצם לבנתיים וגם עקב זה שאיני צורך מוצרי חלב ניתן לי בקופת החולים תוסף תזונה בשם vita-cal +d שמכיל סידן פחמתי 1500 מ"ג מתוכו סידן 600 מ"ג וויטמין D3 200 י,ב, בנוסף יש פירוט של הרכיבים: אבקת תאית, טיטניום דיאוקסיד, מגנזיום סטיארט, הידרוקסיפרופיל מתילצלולוז, צהוב לייק, מלתודקסטרין,שמן מינרלי, פוליסורבט 80, פוליאתילן גליקול, קרנבואה וקס, חומצה סטיארית , קרוספובידון. שאלתי היא מה הם כול החומרים הללו והאים התוסף הזה הוא טוב או שיש טובים ממנו כגון קלטרייט . ושאלה נוספת, האים יש שוני בזה שמקור הסידן בגוף הוא ממקור מזון או מתוסף מזון כגון זה והאים יש מצב שטיטניום דיאוקסיד יכול לסרטן מודה לך מאוד על תשובה

07/03/2004 | 23:17 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי לחולים עם בעיות במע' העיכול רצוי לקחת סידן שייספג בצורה יעילה והסוג שאתה מדבר עליו הינו קרבונט שספיגתו אינה משהו., נכון, עדיף מהתזונה, אולם היכולת להגיע למצב צריכה נכון הינו קשה מאוד ובמיוחד חולי מע' עיכול! ולכן יש צורך במתן התוסף. כל החומרים ה"אחרים" הינם לרוב מייצבים או כפי שנקרא בונה כמוסה ומובילי בליעה, ספיגה וייצוב, עצב וכד'. לדעתי האישית בלבד, יש מוצרים יעילים יותר וטבעיים! רק בריאות!

11/03/2004 | 10:15 | מאת:

בני שלום, רכיבי המזון נספגים טוב יותר בצורתם הטבעית מהמזון, כיון שאינך יכל לצרוך מספיק סידן בדיאטה אין ספק שיש צורך בנטילת תוסף סידן. בשוק נמצאים תכשירים רבים של סידן, ספיגתו של קלציום ציטרט נחשבת לטובה יותר בעיקר אם הוא נלקח בין הארוחות. החומרים שאתה מציין ברובם נועדו על מנת לייצב את התכשיר. בברכה, רונית ענבר

11/03/2004 | 14:49 | מאת: ניק

תיקון קטן למשהו שאני שומע פעמים רבות: ויטמינים ומינרלים לא בהכרח נספגים בצורה טובה יותר מן המזון. למרות ש(ברוב המקרים) מומלץ לצרוך מזון מלא ולא תוספים, הרי שרכיבים מסוימים אפילו נספגים טוב יותר מכדור מאשר מן המזון. למשל תוספי חומצה פולית נספגים בגוף בצורה טובה יותר מאשר חומצה פולית מן המזון(פולאט). תוספי ויטמין B12 נספגים בצורה טובה יותר מאשר B12 במזון(במיוחד אצל אנשים בעלי בעיות ספיגה) מאחר שאינם קשורים לחלבון(Unbound B12), לכן ממליצים כיום לאנשים מעל גיל 50 ליטול תוסף מזון(או מזון מועשר) בויטמין B12 ללא קשר לכמות הויטמין בתזונתם. בנוסף קיימים הבדלים בין מאכל אחד לשני- תרד למשל מכילים חומרים(אוקסלטים) אשר גורמים לספיגת סידן נמוכה יותר לעומת ירק כמו ברוקולי לדוגמא, שספיגת הסידן ממנו מצוינת.

23/03/2004 | 14:00 | מאת: גל

שלום, יש מוצר טבעי שעוזר ועזר כבר להרבה אנשים. מוצר המחזק את הגוף כנגד אובדן הסידן מהעצמות, מרגיע את מערכת העצבים ומשפר את איכות השינה. בעזרת כמות של 100% מנה מומלצת לצריכה יומית של סידן ומגנזיום, ניתן למנוע הסתיידות ברקמות אחרות. המגנזיום כלול במוצר על מנת לחזק את פוטנציאל ספיגת הסידן בגוף. הסידן אינו הרכיב התזונתי היחיד המעורב בבניית העצם. המגנזיום וויטמין די דרושים בכמויות מספיקות כדי לאפשר לסידן לבצע את תפקידו בעצמות.אם אחד מחומרים אלו חסרים ניצול הסידן לא יהיה נכון. ככל שנצרוך יותר סידן נזדקק ליותר מרכיבים משלימים כגון מגנזיום. המוצר נותן תוצאות מצוינות בשל שילוב המרכיבים הנכון ובשל כושר הספיגה הגבוה שלו בגוף. אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר בעזרת מוצר שנקרא נוני. רופאים רבים ממליצים על הוספת המוצרים הללו לשיפור הבריאות ואיכות החיים בגיל המעבר. לפרטים צור עימי קשר באמייל בברכה ויום נעים גל [email protected]