חומצה פולית בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/03/2004 | 11:34 | מאת: שוש

אני בהריון בחדשים ראשונים וסובלת מבחילות והקאות. לפני ההריון לקחתי חומצה פולית כדור בבליעה. עכשיו כשאני לוקחת את הכדור אני מקיאה. יש כדור B12 עם חומצה פולית במציצה. האם אפשר לקחת אותו כל יום? האם כמות B12 בכדור המציצה כל יום לא תזיק?

07/03/2004 | 15:53 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי אין כל בעיה במציצת הכדורית עם B12 וח' פולית, ההיפך הוא הנכון, היות ובכך גורם לספיגה גדולה יותר של ח' פולית, ולחילופין גם של B12 . אגב, אם זה יותר מועיל לך מבליעה אז עדיף ככה. הסיכוי כי תגיעי לעודף B12 הינו נמוך מאוד!!! ולכן אין חשש. בהצלחה ורק בריאות ושיהיה במזל טוב!

10/03/2004 | 08:26 | מאת:

שוש שלום, חסרה אינפורמציה לגבי מינוני חומצה פולית וויטמין B12 בתוסף שאת נוטלת. באופן כללי, אם אין לך רמות גבוהות במיוחד של B12 נטילת התוסף המשולב, בתקופה בה את סובלת מבחילות לא אמורה להיות בעייתית. בברכה, רונית ענבר

12/03/2004 | 22:47 | מאת: נבון מליק - נטורופת

ראשית מזל טוב ובהצלחה. שנית - למרות שיצרנים מסוימים מייצרים תכשירי B12 הכוללים חומצצה פולית וזאת ככדור למציצה , מעולם לא הוכח במחקר נייטראלי שחומצה פולית אכן נספגת באופן יעיל כפי שקורה עם B12 כשהיא תת לשונית. פרט נוסף וחשוב הוא שרצוי ליטול חומצה פולית בניפרד ככדור ואפילו לרסקו מאשר להתבסס על כדור מציצה המכיל אותה. פרט חשוב אחר היא העובדה שלחמים רבים היום מועשרים בחומצה פולית באופן משביע רצון ואם אינך בקבוצה ייחודית אזיי , הרבי באכילת לחם שכזה שהוא בדרך כלל מקמח או שיפון מלא. תמיד מומלץ להעדיף כמה שיותר קרוב לטבע. שיעבור בכייף.