תזונה ורפואה קונבנציונלית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/03/2004 | 17:17 | מאת: תזונה

האם ישנה התמחות ברפואה הקונבנציונלית בתזונה וויטמינים חסרים וכולי. באופן פרדוכסלי הרופאים אינם יודעים כמעט דבר וחצי דבר על כך.ואם ישנה בעיה אין למי לפנות.תזונאים מתמחים בהמלצות תזונה אבל מה בנוגע לפתרונות לעומק ואבחון חסרים וכולי..אין לי לפנות מה דעתך.?

04/03/2004 | 09:15 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי קיים מקצוע הנקרא נטורופתיה העוסק בתחום התזונה והכולל בו גם תוספי מזון, צמחי מרפא ומקצועות נוספים מתחום הרגשי ומהתחום של המגע. היופי בכל זאת היא האינטגרציה - השילוב, לראות את האדם בצורה הוליסטית ושלמה ממבט כולל - מערכתי ולא רק בסימפטומים הכואבים וכד'. תהליכי העבודה של המטפל הם קודם ראיון עומק מקיף ורק אז בניית תוכנית טיפול - לקיחת כל הסימפטומים והבעיות ולמצוא את אותה נקודה המשפיעה על מירב הבעיות ולפתור אותה ולא ללכת לכל בעיה קטנה ולפתור אותה. ולכן הסימפטומיים שציינת הינם , להערכתי, חלקיים מאוד ויש צורך בליקוט כל הפרטים ולתת לך תוכנית טיפול, כי אם תרצי, תעשי בדיקת דם פשוטה, מהי רמת המגנזיום, חסר - תשלימי, אח"כ יהיה עודף או נתון אחר במינוס או בעודף ונטפל בו וממשיך כך ואין לזה סוף, יש לראות את כל תמונת הדם השלמה, יחסיות של המרכיבים (אפילו שהם בתוך הסקאלה). מעבר לכך יש צורך בבירור על הבעירה, האם את נוטלת תרופות, בעיות סכרת?, כליות?, נירולוגיות ועוד... ואין מנוס מאיבחון ראשוני שאינו דרך הרשת! בבריאות טובה!

23/03/2004 | 14:04 | מאת: גל

שלום קצת קשה לדעת בדיוק מה חסר לכל אדם ולכן מומלץ לקחת מולטי ויטמין עם ספיגה גבוהה עם כל הויטמינים והמינרלים שהגוף זקוק להם יש מוצרים טבעיים שעוזרים ועזרו כבר להרבה אנשים. אפשר לקבל את כל הוטמינים עם מוצר של ניו וייס שנקרא maximol רופאים רבים ממליצים על שימוש במוצר זה ובעוד מוצרים של החברה לשיפור הבריאות ואיכות החיים. לפרטים נוספים צור עימי קשר באמייל בברכה ויום נעים גל [email protected]