עייפות אחרי הארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

28/02/2004 | 10:26 | מאת: נועה

רונית שלום, אני צימחונית בת 20 אך בריאה, עושה ספורט ואוכלת אוכל בריא ומגוון .בדיקות דם מראות שהכל תקין אבל אני סובלת מעייפות קשה אחרי הארוחות, גם כשהן קטנטנות וקלילות (כ-5 ארוחות ביום, מעט שומן ופחממות), משתלטת עלי עייפות פיזית ונפשית שנמשכת כ40 דקות. הרגשתי היא שמערכת העיכול שלי מאוד איטית וכשהיא פועלת-שאר המערכות מנוטרלות... ושאלתי-איזו תזונה מומלצת ומאיזו להמנע? איזה ויטמינים או מינרלים עוזרים לעיכול טוב יותר? איזה תיפקוד לקוי יגול לגרום לבעיה זו? האם כדאי לי לבצע בדיקות דם מסויימות? תודה רבה, נועה

28/02/2004 | 11:18 | מאת: shay eyal (נטורופט)

שלום נועה התופעה שאת מתארת ידועה ונגרמת כתוצאה מחוסר של ויטמינים בעיקר מקבוצת ה B שאחראים על פירוק הפחמימות כתוצאה מזה שיש חוסר בקבוצת ויטמינים זו ישנה איטיות של המערכת והמערכת מרגישה עייפה וישנה איטיות בעיכול בשל המזון ואת מרגישה עייפה מה שהייתי ממליץ לך זה מספר דברים : א. רצוי שבכל ארוחה גם בוקר צהריים וערב המזון שאת אוכלת יכלול : שלושה עד ארבעה ירקות בכל ארוחה מסוגים שונים וצבעים שונים שבירקות יש גם ויטמינים שחשובים לבריאות ונקיון מערכת העיכול וגם מכילים סיבים תזונתיים. מזונות אשר מכילים פחמימות מורכבות שיש בהם ויטמיני B שעוזרים בעיכול המזון לא גורמים לירידה ברמת הסוכר בדם ולא גורמים לעייפות (אורז מלא ,קטניות , לחם מחיטה מלאה ,שיפון ,שבולת שועל) , ומזונות אשר מכילים חלבון כגון או מוצרי סויה ,דגים, עוף . רצוי גם לשים במזון כמות קטנה של שומן חד בלתי רווי כגון שמן זית (בעיקר בתור מתבל לסלט , זרעי פשתן גם בתור תוספת קטנה לסלט . ב. בתור תוסף מזון שאת יכולה לקחת בנוסף לתזונה שיתן לך כוח אנרגטיות חיוניות ולא יגרום לך לעייפות לאחר האוכל הייתי ממליץ לך על מולטי ויטמין שמכיל כמות נכבדה של ויטמיני B בנוסף לשאר הויטמנים . מולטי ויטמיטנים שממומלצים זה המולטי ויטמין של הדס ,הצנטרום פרפורמנס , או המולטי ויטמין של סולגר VM2000 לקחת כמוסה אחת ביום לאחר ארוחת הבוקר (חוץ מהדס 2 כמוסות ביום לאחר ארוחת הבוקר.) תודה ובריאת טובה ממני שי אילייך נועה .

28/02/2004 | 18:59 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי בנוסף לנאמר לעייל הייתי מבצע דיאטה רטטורית - מבדלת ובודק אילו מזונות עיקריים עושים לך את המצב המתואר ומנסה להימנע מהם. עייפות לרוב אצל צמחונים הינה חוסר בויטמין B12 והשאלה היא מהי תקינות הרמה בדם? תקין זה 150 או 300 וכן יש לראות את היחסיות של מרכיבי הדם כתמונה שלמה. בנוסף ואם את מרגישה שזה בא מהעיכול יש אפשרות לנטילת חידייקים ידידותים - פרביוטיקה - אצידופילוס ולראות איך ההשפעה, הם יכולים לעשות רק טוב! בבריאות טובה ושלמה.