נתרן במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/12/2003 | 22:00 | מאת: a.r

שלום רב, ברצוני לדעת מהי הכמות היומית של נתרן אצל אישה בת 83 וכיצד ניתן לאזן את התזונה למניעת יתר לחץ דם? תודה.

24/12/2003 | 14:07 | מאת:

שלום רב, היות ואין לנו אינפורמציה לגבי מצבך הבריאותי ומידע תרופתי נמליץ לך לפנות לדיאטנית באיזור מגוריך על מנת לקבל ייעוץ אישי. באופן כללי במצבים של יתר לחץ דם ההמלצה היא להגיע/ לשמור על משקל גוף תקין ולהגביל את צריכת הנתרן ( ההמלצות הרישמיות לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם הן 2400 מ"ג נתרן ליום) על מנת להפחית את צריכת הנתרן מומלץ להימנע מהמלחת מזון, שימוש באבקות מרק, מזונות מעובדים, מזונות מעושנים, גבינות ודגים מלוחים, חמוצים, פיצוחים ועוד ועוד...