שאלה בקשר למרכיבי מזון,.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/02/2004 | 23:41 | מאת: מישהוא

שלום יש לי שאלה קטנה אני בחדר כושר ואני מחפש כל מיני מאכלים שמשמינים ויעלו אותי במסה כלומר איזה מאכלים מכילים הרבה פחמימות? נגיד ככה לאחר אימון טוב... איזה מאכלים מכילים חלבונים? ואיזה מאכלים בכלל מומלץ לאכול אחרי אימון בכדי לבנות שרירים ולעלות במסת הגוף...? תודה..

26/02/2004 | 08:28 | מאת:

שלום רב, אתה לא בפורום הנכון, נסה להפנות את שאלתך לפורום העוסק בתזונה וכושר גופני באתר זה. בברכה, רונית ענבר

27/02/2004 | 19:34 | מאת: דורון

שלום לך, מאכלים שיותר עשירים בפחמימות כוללים תפוחי אדמה ועוד ירקות עמילניים(כגון בטטות וכו') וכן דגנים( אורז, חיטה- לחמים, פסטות וכו' וכו'), גם בפירות ניתן למצוא כמות נאה של פחמימות. הפקטור העיקרי לשם עלייה במסה(או "היפרטרופיה") הוא כמות הקלוריות, אתה זקוק לכמות קלוריות שתתמוך במטרה שלך(מאזן קלורי חיובי). ובמידה שאתה מתאמן מתחיל ייתכן כי אתה זקוק גם לכמות חלבונים גבוהה יותר מההמלצות הרגילות. לכן הייתי מציע להתייעץ עם תזונאי לשם בניית תוכנית תזונה שתתאים ספציפית למטרותייך האישיות. בהצלחה, דורון