קלציום+ויטמין D

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/02/2004 | 14:46 | מאת: מרי

שלום רב, הנני מקבלת כדור פוסלאן מדי שבוע ושתי טבליות קלציום 600 מ"ג (עם ויטמין D). שאלתי היא, מהו האופן האפקטיבי ביותר בלקיחת טבליות הקלציום, האם לפני הארוחה או שמה לאחר הארוחה, מיי ברז, מיים מינראלים וכו'... בתודה מראש.

23/02/2004 | 10:51 | מאת: יואל שניאור - נטורופתיה

היי ישנם חילטקי דיעות בענין נטילת הסידן אם בערב לפני השינה או במשך היום, כולם מסכימים כי אין לקחת את הקלציום עם ארוחה חלבית! היות ואז כמות הסידן במזון ובכדור גבוה ואין לגוף יכולת לשמור ולווסת את הספיגה "במועד מאוחר ותר" ולכן יש צורך במתן הסידן (השלמה) בזמן אחר. דעתי האישית היא כי יש לקחת את הסידן דווקא לקראת הערב (עם ארוחה קלה מאוד) בו הגוף נמצא בתהליכי בניה ואז הניצול גבוה יותר. אין לקחת את הקלציום עם התרופות ביחד! (באותו רגע). בבריאות טובה!

25/02/2004 | 14:20 | מאת:

מרי שלום, תלוי בסוג התוסף, קלציום קרבונט מומלץ לקחת עם סיום הארוחה. קלציום ציטרט מומלץ לקחת בין הארוחות. לא כדאי ליטול את תוסף הסידן בסמיכות לארוחה עשירה במוצרי חלב( עשירה בסידן). בברכה, רונית ענבר