חוסר באשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/02/2004 | 15:07 | מאת: יערה

בבדיקת דם של בעלי גילו שיש לו מחסור באשלגן, ממה זה יכול לנבוע? מה עליו לאכול כדי להשלים את המחסור?

23/02/2004 | 10:55 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי המלצתי היא כי יש לראות את כל תמונת הדם ואז לחשוב על השלמות או שו"ש (שינויים ושיפורים) בתזונה. לא ציינת בעיות רפואיות ולכן יכול להיות חשד לבעיה מסויימת ויש לתת עליה את הדעת וכל זאת בהתחשב ליחסיות של תוצאות מרכיבי הדם, דוגמא: יחס נתרן-אשלגן, קלציום- מגנזיום ואחרים. יש להתיעץ עם מטפל מוסמך ובקיא ושיוכל להתאים תכנית טיפול מתאימה ואינדוודואלית. בבריאות טובה!

25/02/2004 | 08:34 | מאת:

יערה שלום, יש מגוון סיבות העלולות לגרום לרמות נמוכות של אשלגן ( בעיות רפואיות מסויימות, תרופות ועוד), הטיפול תלוי ברמות האשלגן ובבעיה המקורית - יש להתייעץ עם רופא מטפל, בברכה, רונית ענבר

03/03/2004 | 17:10 | מאת: [email protected]

התגלה לי חסר בויטמין b 12.אני לא רוצה לקחת זריקות.רופאת המשפחה אומרת שזה אפקטיבי בעיקר בזריקות.מה המקור האולטמטיבי מלבד זריקות לויטמין הזה.והאם צריך להמשיך לצרוך את זה כל החיים או שהאיזון יחזור ואפשר יהיה להסתפק במזון.וקראתי שחשוב לאזן את הויטמין הזה כדי שיספג והיהי אפקטיבי עם ויטמינים נוספים .מה הם .