b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/02/2004 | 00:54 | מאת: עדי

הרופא רשם לי את הויטמין של סולגר מכיוון שהוא נספג הכי טוב בגוף. הוא ביקש שאני אקח את הויטמין כל חיי כי אני צמחונית. על האריזה רשום שהויטמין b12 של סולגר מכיל פי 50000 מהמנה היומית המומלצת של הויטמין. האם לא מסוכן לקחת כ"כ הרבה b12 ? אני יודעת שעודפים אמורים להיות מופרשים בשתן אבל גם לזה בוודאי יש גבול. תודה

21/02/2004 | 19:30 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי אל תסיקי מסקנות מהירות בענין אימרת הרופא, הוא כנראה "מביר" חברה אחת מתגמלת. היום רוב הפורמולות של B12 מתקדמות, חוץ מסולגאר הנמצאת מאחור, כולם מכילים בנוסף ח' פולית ובחלקן גם מעט ברזל וכל זאת ע"מ לשפר את הספיגה החייבת להיות בלכסנית (סוכריה) למציצה מתחת ללשון וזאת, שבמקום זה יש הרבה כלי דם ומשם החומר נספג מהר יותר ולא עובר במערכת העיכול. מאידך כמות הנספגת הינה נמוכה מאוד ולכן אין חשש לעודף , מה גם שמדובר ב- 1000 מק"ג. ואם את חוששת את יכולה לקחתחודש ראשון כל יום ולרדת ליום כן יום לא או אחד ל- 3 ימים וכד'. בבריאות טובה!

22/02/2004 | 10:21 | מאת:

עדי שלום, בשר, עופות ודגים הינם המקור העיקרי לויטמין B12, אורח חיים צמחוני מגביר את הסיכוי למחסור בויטמין זה לכן יש לעקוב אחר רמתו בדם ולטפל בהתאם. מומלץ ליטול תוסף מציצה תת לשוני ( Sublingual) של 1000 מיקרגרם למשך כחודש- חודשיים ולערוך בדיקת דם חוזרת. בברכה, רונית ענבר

27/02/2004 | 18:58 | מאת: אריק

רונית שלום בבדיקה נמצאה לי כמות גבוהה מאד של הומו ציסטאין בדם, הרופא אמר לי שכנראה זה קשור לחוסר ויטמין B12 או בעיית ספיגה שלו. האם יש קשר איך ניתן להגביר ספיגה? והאם ישנם מזונות המאיטים את הספיגה? אציין שאינני צמחוני ואני אוכל מכל המזונות. תודה