שלום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/02/2004 | 15:57 | מאת: אפרת

שלום רב, אני מאוד מבקשת כי תתייחסי לשאלתי החשובה שנשאלה אצלך ולא נענתה עניינית . אשמח אם תפרטי בקצרה את כמויות הויטמינים הדרושות לאישה בהריון ?(בחודש שני ). תמיד אומרים לאכול מאכלים מלאי ויטמינים אבל אף אחד לא אומר מהי הכמות הנדרשת . ואני לא יודעת מה וכמה לאכול מכל דבר . אשמח אם תעני לי . תשובתך חשובה לי מאוד

16/02/2004 | 17:22 | מאת: יואל

היי אפרת, למה לך עצבים? אם תראי, עניתי לך בעמוד הקודם , אמנם לא מספרים, אך הסבר אחר. בכל מקרה, מצ"ב לך כמה קישורים, בדקי שם: http://www.nutri-facts.com/ http://www.botanical.com/ מקווה כי עזרתי לך , בכל מקרה ישנם מעקבים רצופים לאישה ההרה בענין עליה במשקל המותרת , תלוי במבנה הגוף, מצב התחלתי ועוד.... בבריאות טובה ושיהיה במזל טוב!

18/02/2004 | 10:17 | מאת:

אפרת, בהריון אוכלים כרגיל, בדר"כ לא מחשבים את כמויות הויטמינים והמינרלים הנצרכים בתפריט רגיל. אוכל מגוון מספק את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים. בהריון יש דרישה מוגברת לברזל וסידן ולכן ממליצים רב רופאי הנשים לקחת תוספים של ברזל ולעיתים גם מולטיויטמינים המותאמים להריון. כמות הסידן היומית לאשה הרה היא 1000 מ"ג ליום, כמות הברזל 27 מ"ג ליום. כדי לחשב את כמות האוכל הדרושה ביום העזרי בסימון התזונתי על גבי המזונות השונים רונית ענבר