אומגה שלוש וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

11/02/2004 | 04:10 | מאת: אבי

שלום לאחרונה נפוצו ביצים העשירות יותר באומגה שלוש ( ב ala ו dha ) לעומת רגילות וכן מספר מחקרים הראו קורלציה בין צריכה שלהן והעלאת הרמה בדם שאלתי היא כזו : באיזו מידה החימום של ביצים אילו הורס את תכולת האומגה שלוש ( בעיקר DHA )? מכיוון שבשום מחקר לא נאמר כיצד נצרכו ביצים אילו, וכן ידוע שחימום ואפילו קל גורם לירידה משמעותית בתכולת ה ALA בשמן פשתן. הבעיה העיקרית היא שמצד אחד ברצוני לשמור על הערך התזונתי של הביצים ומצד שני הן מבחינת הטעם והן מבחינה בריאותית אינני רוצה לצרוך אותם לא מבושלות. אז מהו " שביל הזהב " ?. רב תודות אבי

12/02/2004 | 09:47 | מאת:

אבי שלום, פגיעת חומצות שומן מסוג אומגה 3 בחימום היא מזערית אם בכלל קיימת לעומת זאת יש סיכון מוגבר לזיהומים באכילת ביצים לא מבושלות. אין ספק שבכל מקרה מומלץ לבשל את הביצים. בברכה, רונית ענבר

13/02/2004 | 02:44 | מאת: אבי

אני יודע כי בכל הנוגע לשמנים כגון שמן פשתן הALA נהרס בקלות בחימום. בעוד שזרעים עצמם ישנם סיבים המגינים על החומצת שומן כיצד מוגנת זאת בביצים? האם מדובר אך ורק בDHA או גם ב חומצה האלפא ליפואית שבביצים?. רב תודות אבי