ברזל/המוגלובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/02/2004 | 13:33 | מאת: הב

בבדיקות דם שעשיתי,בגלל עייפות, הסתבר שההמוגלובין תקין (13.1) והברזל קצת נמוך ?! למה להתייחס ? מה הקשר בניהם ? למה הרופאים מתייחסים רק להמוגלובין לצורך בדיקת רמות הברזל ? לפי מה לוקחים.או לא תוספי ברזל ? תודה

11/02/2004 | 09:21 | מאת:

הב שלום, הברזל הינו מרכיב של ההמוגלובין( כ60% מהברזל בגוף נמצא בהמוגלובין). הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה הינה מחסור בברזל. תוספת ברזל מומלצת במצבים של חוסר ברזל בהתייעצות עם רופא מטפל. בברכה, רונית ענבר