ויטמנים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/02/2004 | 20:22 | מאת: אפרת

שלום, אני בהריון בחודש ראשון . תמיד אומרים שצריך לאכול מאכלים המכילים ברזל ויטמינים שונים סידן וכו' אבל לא אומרים באיזה כמויות. איזה כמויות של ויטמינים וברזל דרושים לאישה בהריון? ניסיתי ללכת לדיאטנית אך רופא המשפחה לא נתן לי הפניה מהסיבה שאני לא חולה כרונית בסכרת אסטמה וכד' ואמר שבהריון לא צריך דיאטנית (אני לא מסכימה עימו ). אשמח אם תאמרי לי איזה ויטמינים דרושים להתפתחות תקינה של ההריון ובאיזה כמויות . תודה רבה אפרת

05/02/2004 | 10:28 | מאת:

אפרת שלום, ראי תשובתי לקלי בעמוד 9, ע"פ מיטב ידיעתי ברב קופות החולים מגיע לך לפחות מפגש אחד אצל דיאטנית. בברכה, רונית ענבר

10/02/2004 | 17:23 | מאת: אפרת

שלום, תודה על תשובתך. קראתי גם את תשובתך לקלי אך שאלתי היא לא מה לאכול אלא איזה כמויות של ויטמינים / ברזל /סידן וכד' צריכה אישה בהריון. תודה רבה, אפרת

10/02/2004 | 23:48 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

אפרת, אם לא מאפשרים לך לגשת לדיאטנית, גשי לתזונאי/נטורופת. תצאי רק מורווחת מזה !

12/02/2004 | 10:23 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

הי נכון שיש טבלה המורה על כמויות שונות ומגוונות, אם כי אני קצת חולק עליה משום שהיא אינה מעודכנת זה זמן רב, מאידך, היום יש יותר זיהום אוויר, מזון מתועש, והרשימה ארוכה..... ולכן יש לעשות התאמה אישית לפי מערך התזונה שלך ולהתאים חסרים או לפי מחלות שונות או חיזוקים שונים (למשל DHA לבריאות המח והעיניים, ח' פולית לסגירת עמ"ש ועוד....) ויש כמובן פורמולות של ויטמינים ומינראלים על בסיס טבעי עם המידות הרצויות ובחלקם קצת עודף, ברובו נשטף בשתן..... אצל רוב הנטורופתים תקבלי ייעוץ מלא בענין זה וכמובן גם את האלמנט הרגשי, שהינו חשוב לא פחות, הכנה ללידה עם אמצעים טבעיים ועיסוי תינוקות בהמשך...... בבריאות טובה ושיהיה במז"ט.