ויטמין A ואבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/02/2004 | 20:13 | מאת: nira

רונית שלום, אני כבת 24 וסובלת מאקנה קשה. לאחרונה, קיבלתי מרופא כללי (הטוען להתמחות בתזונה) עצה: לקחת ויטמין A ואבץ כל יום. אינני מתכוונת להיכנס להריון בשנתיים הקרובות. א. האם לדעתך יעזור לטיפול קונבנציונלי? ב. האם מותר לקחת אותו במקביל לטיפול ברואקוטן? ג. יש לך עולי המלצות אחרות? תודה, אני מיואשת! נירה.

05/02/2004 | 10:21 | מאת:

נירה שלום, רואקוטן הנה תרופה לטיפול באקנה המבוססת על ויטמין A. לפיכך, אני לא רואה מקום לתוספת של ויטמין A. כמות מצטברת של ויטמין A עלולה לגרום לנזקים. הטיפול ברואקוטן צריך להעשות במעקב של רופא עור. יכולות להיות המלצות תזונתיות הנובעות מתופעות הלוואי של הטיפול, כגון עליה ברמות כולסטרול בדם. בברכה, רונית

05/02/2004 | 23:39 | מאת: nira