ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/02/2004 | 15:20 | מאת: בובי

שלום רב אני בן 26 ובבדיקות שערכתי נמצא שאני אנמי אני יכול לציין שאימי אנמית גם .ומטופלת בטבליות של ברזל עדין של חברת סולגאר . שאלתי היא האם אני יכול להשתמש בטבליות אלו ללא מרשם רופא כמו כן מה המינון ולטווח כמה זמן אני יכול לקחת .והכי חשוב האם יש תופעות לואיי בנטילת כמוסות ברזל שכאלו אודה לך אם תעשי לי סדר בדברים בתודה מרשא

04/02/2004 | 09:20 | מאת:

בובי שלום, באופן כללי, ניתן לקנות תוספי ברזל ללא מרשם רופא אך מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל על מנת לברר את סיבת האנמיה ואת הטיפול המתאים ( מחסור בברזל הוא רק אחת מהסיבות לאנמיה). במידה ויש צורך בתוספת ברזל המינון יקבע באופן אישי ע"פ רמות הברזל וההמוגלובין. בברכה, רונית ענבר