השפעת אוסמוזה הפוכה על הכליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/02/2004 | 14:28 | מאת: עמנואל

שלום. האם קיימת בין אנשי המדע והרפואה הסכמה בדבר השפעת השימוש באוסמוזה הפוכה על בריאותינו? יצרנים שונים של מערכות סינון מים ביתיות מוסרים חוות דעת מנוגדות בנושא זה. אלה המשווקים מערכות אוסמוזה הפוכה טוענים כי זו מקילה על עבודת הכליות. אלה שאינם כוללים תהליך אוסמוזה הפוכה במערכות הסינון שלהם מתייחסים בשלילה להרחקת מגנזיום וסידן ממי השתייה. אחרים טוענים כי יש לשקול זאת עפ"י טיב המים המסופקים ועפ"י האדם המסוים השותה אותם. כיצד, אם כן, רצוי לנהוג בנידון? תודה מראש!

02/02/2004 | 11:44 | מאת:

עמנואל שלום מצטערת אבל אתה לא בפורום הנכון.... רונית ענבר

02/02/2004 | 13:07 | מאת: עמנואל

מה לדעתך הפורום הנכון לשאלה זו? תודה.

31/03/2004 | 10:27 | מאת: איציק

לכל מי שאומר שאוסמוזה הפוכה היא לא שיטה טובה לטיהור מים סתם מבלבל במוח וכניראה שהוא גם לא לא מבין כלום בנושא. אני יודע שכול החומרים המזהמים שיש במים יכולים ההזיק לנו הרבה יותר בטווח הקצר והארוך מאשר שהמינרלים הטובים במים יכולים להועיל לנו. ועד היום אף אחד לא המציא את המערכת אשר תוכל להפריד בין המינרלים החייונים לנו אשר נימצאים במים ולהשאיר אותם. לבין כול המתכות למיניהם, לאבנית, לחלודה, לבוץ,לאבנים, למזהמים למיניהם ולכל החיידקים למיניהם ולהפריד אותם ולהוציא אותם ממי השתיה שלנו. והסיבה לכך היא שמערכת כזאת לא תהיה אקונומית בכלל. ולא יהיה למי למכור אותה.