עודף אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/01/2004 | 19:33 | מאת: לינה

שלום אני בת 65 סובלת מעודף אשלגן. אודה לך באם תוכלי לציין איזה פירות וירקות אסור לי לאכול. כמו כן רציתי לדעת איזה נזקים נגרמים כתוצאה מרמת אשלגן גבוהה מדי (5.6) תודה

02/02/2004 | 11:42 | מאת:

לינה שלום, לא ציינת את הסיבה לעליית האשלגן, ייתכן והייעוץ התזונתי צריך להקיף גם רכיבים נוספים. ככלל פירות, ירקות, קיטניות ואגוזים מכילים כמות רבה של אשלגן - תכולת אשלגן גבוהה מאד נמצאת בתפו"א, בננה, מלון, פירות יבשים, אבוקדו, עגבניות ורטבי עגבניות, קיטניות ופיצוחים. כיוון שמזונות אלו חיוניים בתפריט היומי חובה לפנות לדיאטנית להתאמת התפריט בצורה אישית ומדוייקת בברכה, רונית ענבר

15/03/2004 | 23:21 | מאת: שירה שפיר

אני בת 65. בבדיקה שעשיתי נמצא שיש לי עודף אשלגן ברמה של 6.1. אודה לך אם תואיל לציין מאיזה מאכלים עלי להמנע כמו"כ מהו הטיפול התרופתי שעלי לקבל. ברצוני לציין שעשיתי אולסרה סאונד של הכליות והממצא היה תקין לחלוטין. דבר נוסף אני סובלת לעתים קרובות מדלקות בדרכי השתן. ן. תודה. . . . .