ויטמינים לאישה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/01/2004 | 13:26 | מאת: קלי

שלום אני בהריון בשבוע 7 ודי מוטרדת מסוגיית הויטמינים לא יודעת מה דרוש ונחוץ להתפתחותו התקינה של העובר. אשמח באם אקבל ממך הדרכה קטנה איזה ויטמינים עלי לקבל או לחילופין שתפני אותי לחומר באינטרנט בנושא. תודה ובהצלחה בפורום החדש

31/01/2004 | 11:26 | מאת:

קלי שלום, קודם כל תודה. בשלב בו את נמצאת חשוב להקפיד על נטילת תוסף חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם ליום. באופן כללי, בתקופת ההריון יש להקפיד על תזונה מגוונת המכילה רכיבים מכל קבוצות המזון כגון: מוצריחלב, בשר, ירקות , פירות, דגנים, שומן ועוד. יש להעשיר במיוחד בחומצה פולית, סידן וברזל - ניתן לעשות זאת ע"י העשרת הדיאטה בשילוב עם תוספי מזון בהתייעצות עם רופא מטפל ( ישנם תכשירים המיועדים לנשים בהריון). מומלץ לפנות לדיאטנית להתאמת תוכנית אישית. בברכה, רונית ענבר