לאורית ענבר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/01/2004 | 16:37 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת +26, מנסה להרות כשנה ללא הצלחה. כנראה, החודש נתחיל בטיפולי הזרעה. גובהי - 1.58 ומשקלי 67. התחלתי דיאטה של ד"ר חרמון (כולל הדיקור). כמובן, שאם אצליח להרות, אפסיק עם הדיקור, אך בכוונתי להמשיך עם הדיאטה. מעולם לא החזקתי מעמד בשום דיאטה ורק בדיאטה זאת החזקתי מעמד כבר 7 ימים ולצערי הדרך עוד ארוכה מאד.... אני מודעת לכך שהדיאטה אינה טובה בכך שהיא אינה מכילה את כל הויטאמינים, אך ניסיתי לעשות מספר פעמים דיאטות מאוזנות ללא הצלחה, כך שאין ברירה אחרת. שאלתי היא: כיצד עלי לבחור אילו ויטאמינים לקחת (בדיקות הדם שלי תקינות, אך אני חוששת שבשל ההפרדות שישנן בדיאטה, הדבר ישתנה לרעה)? תודה רבה! שירה

22/01/2004 | 10:27 | מאת:

שירה שלום, הדיאטה של ד"ר חרמון לא מתאימה להריון היות ואינה מאוזנת. כדאי להתחיל ליטול תוסף של חומצה פולית 400 מיקוגרם. בהריון כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי תוספת ברזל ומולטיויטמין המותאם להריון. רונית ענבר .