גלוטן ומונסודיום גלוטמט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/01/2004 | 18:53 | מאת: דנה

שלום רב, ברצוני לשאול אם נכונה הטענה כי השימוש באבקת מרק אינו בריא וכי יש להעדיף מלח? אבקת המרק כידוע מאוד מוסיפה לטעם האוכל ולכן השאלה משמעותית לי. האם הרכיבים גלוטן ומונסודיום גלוטומט אינם בריאים למאכל ילדים? ואם אפשר גם לשאול מהם אותם רכיבים שנמצאים בהרבה אבקות ומזונות מוכנים? אשמח לדעת מה אומרות המלים הללו.

22/01/2004 | 13:42 | מאת:

דנה שלום, כמויות גדולות של מונוסודיוםגלוטמט בחלק מהאנשים עלולות לגרום לתופעות לא נעימות כגון: כאבי ראש ועוד, ידוע גם כסינדרום המסעדה הסינית. גלוטן הינו חלבון המצוי בעיקר בחיטה ודגנים ( ובכל המוצרים המכילים אותם), אנשים הסובלים ממחלת הצליאק רגישים לגלוטן. צריכת אבקת מרק בכמות סבירה בדר"כ לא בעייתית ( אבקת מרק מכילה בעיקר מלח) בברכה, רונית ענבר