ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/01/2004 | 10:25 | מאת: חן

אני נוטל בקביעות תוסף תזונה של רגיעון יום שמכיל b1 וb6 בכמות של 15מג בכול כמוסה אני צורך כ-2 כמוסות ביום ממה שקראתי לאחרונה על ויטמינים הכמות המירבית המומלצת ביום לויטמינם אלו הם בסביבות ה2מג ליום ומקסימום אפשר ליצרוך פי5 מהמנה הנידרשת לויטמינים אלו ולכן אני צורך יותר מהכמות הנידרשת . שאלתי האם עודף בויטמינים אלו גורמים נזק ואם להמשיך ליצרוך את רגיעון-יום בהנחה שעד היום מוצר זה היטיב עימי ובהמלצה לכמות המומלצת על האריזה היא עד6 כמוסות ביום.

21/01/2004 | 09:56 | מאת:

חן שלום, הקצובה המומלצת לויטמין B1 הינה 1.2 מ"ג ליום ולויטמין B6 הינה 1.3 מ"ג ליום. ויטמינים אלה נחשבים לויטמינים מסיסים במים. בכמויות שאתה מציין לא אמורה להיות בעיה. בברכה, רונית ענבר