צריכת סידן וקרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/01/2004 | 19:08 | מאת: בני

שלום לכם אני חולה קרוהן ועקב רגישות ללקטוז אנני יכול לישתות חלב עד כמה שאני מבין הצריכה היומית של סידן המומלצת הי 1000 מ'ג לאדם ביום מה צריך לאכול חולה קרוהן כדיי למלה צורך זה בסידן. תודה מראש

18/01/2004 | 14:52 | מאת:

בני שלום, הצריכה המומלצת לסידן לגבר עד גיל 51 הינה 1000 מ"ג ליום, לגבר מעל גיל 51 הינה 1200 מ"ג ליום. במידה ויש רגישות ללקטוז, מקורות נוספים לסידן הינם: דגים הנאכלים על עצמותיהם ( כדוג' סרדינים) ומוצרי טופו. במידה ואינך מצליח להגיע לכמות הנדרשת של סידן יש לשקול נטילת תוסף של סידן. רונית ענבר

18/01/2004 | 21:00 | מאת: בני

תודה לך על העידכון ורציתי לדעת האים מדובר בסרדינים טריים או שמשומרים זה אותו ערך תזונתי ( סידן) וכמה סידן יש בטופו? ביחס לכמות