ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/01/2004 | 20:12 | מאת: טלי

שלום רונית אני לוקחת כבר יותר יותר מ-4 חודשים שמן פרפין כדי למנוע עצירויות. עברתי לפני 4 חודשים ניתוח עקב סיבוך של מחלת קרוהן ואני נאלצת לשמור על קיבה רכה וזה הדבר היחידי שעוזר לי. כנראה שבגלל השמן פרפין ההמוגלובין שלי קצת ירד-כי השמן פרפין מוריד ספיגה של ברזל. אני לא רוצה לקבל ברזל בכדורים או זריקות ואני מנסה לפתור את הבעיה באמצעות תזונה. שמעתי ששילובים של מאכלים מסוימים ביחד (כמו עוף ועגבניה) עוזרים להעלות את ספיגת הברזל. אשמח אם תוכלי לפרט לי על כמה שיותר דרכים לספק לגוף ברזל ולגרום לו להספג טוב. תודה , טלי.

18/01/2004 | 14:45 | מאת:

טלי שלום, חסרה לי אינפורמציה לגבי רמות המוגלובין וברזל. באופן כללי, כשרמות המוגלובין וברזל נמוכות בשלב ראשון מומלץ ליטול תוסף ברזל ולוודא שהרמות עולות, במקביל יש לעשות את השינויים הנדרשים בדיאטה. המקורות התזונתיים הטובים ביותר לברזל הינם מן החי מוצרי בשר, עופות, הודו ( בעיקר הודו אדום) ודגים - ספיגת הבזל ממוצרי מזון אלו הינה היעילה ביותר. במידה ומשלבים מקורות צמחיים לבזל כגון: קיטניות ( שעועית, אפונה, עדשים ועוד), סויה ומוצרים העשירים בסויה וכו', כדאי להוסיף מקור מזון עשיר בויטמין C ( פלפל, תפוז וכו') אשר משפר את ספיגת הברזל ממקורות אלו. יש לשים לב לחומרים המעכבים ספיגת ברזל כגון: קפאין וחלב בברכה, רונית ענבר