ויטמיןK

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/01/2004 | 07:53 | מאת: יורם

שלום, קודם כל תודה על התשובה הקודמת מיום 25.12.03,לצערי, בגלל אישפוז בבי"ח לא יכולתי להודות קודם. האם יש אפשרות לקבל טבלה של כמות ויטמין K בסוגי מזון שונים? ובכל זאת על איזה ירק כדאי לוותר לגמרי? אצלי הירקות הירוקים הם מרכיב מאד חשוב באוכל, במיוחד שבשנה האחרונה ירדתי 56 ק"ג בדיאטה מבוקרת עם המון ירקות. תודה מראש יורם

14/01/2004 | 14:42 | מאת:

יורם שלום, טבלאות לתכולת ויטמין K ניתן למצוא גם באינטרנט. חשוב לי לציין שוב ( בהמשך לתשובתי הקודמת) שהירקות העשירים בויטמין K הינם ירקות ירוקים עליים כגון: תרד, פטרוזיליה, כרוב ועוד( לא מלפפון , פלפל ירוק וכו') בברכה, רונית ענבר